G.O.L.D. 4 Life

God Ontdekken en Leren Dienen voor ’t leven

Wie ben ik?

Stel je eens voor dat je jezelf moet voorstellen.  Makkelijker gezegd dan gedaan.  Je weet wel wie je bent, maar wie ben je eigenlijk?  Wel, ik heb er eens even de tijd voor genomen om stil te staan bij mezelf.  Ik vroeg me eens af wie ik eigenlijk ben.  Er kwamen verschillende antwoorden in me op.  Hieronder beschrijf ik ze kort.

 

Mens

Als eerst ben ik een mens die net als alle andere mensen geschapen werd naar Gods beeld. Mijn doel is dan ook die God te weerspiegelen en in dankbaarheid naar Hem te leven.

Christen

Ooit kom ik voor God te staan. Als Hij dan al mijn daden, woorden en gedachten als een film afspeelt, zou het duidelijk worden dat mijn hele leven gevuld is met zonden. God vraagt van ons om Hem lief te hebben boven alles en andere mensen lief te hebben zoals onszelf. Hierin schiet ik chronisch tekort. Mijn geweten en de woorden van Jezus in de Bijbel bevestigen dat. Bij al het goede dat ik doe, merk ik dat het kwade aanwezig is. Voor een heilige God kan ik dan ook nooit zonder schuld of rechtvaardig staan. Jezus Christus is mijn Heer en Verlosser. Door geloof in Hem mag ik nu vrij tot God gaan omdat al mijn schuld door Jezus werd betaald aan het kruis. Daar riep Hij: ‘het is volbracht.’ En dat gold ook voor mij!

Echtgenoot

In 2002 mocht ik trouwen met Ellen, de vrouw van mijn jeugd die ik met de dag meer liefheb. Het is een genot om mijn leven met haar te delen en haar lief te hebben zoals Jezus Zijn gemeente liefheeft. Zonder haar naast me zou ik onvolledig zijn en zoveel missen. Van alle mensen op aarde is zij voor mij het meest kostbaar.

Vader

Samen met Ellen ben ik gezegend met 9 kinderen: Xander, Noah, Marith, Liam, Micha, Elana, Edin, Joas en ??.  Ze zijn elk erg bijzonder en leren me elke dag opnieuw meer over Gods liefde en geduld als Vader.  Hoe we als echtpaar doorheen de jaren zijn gevormd in ons beeld over het ontvangen van kinderen heb ik beschreven in mijn boek ‘Pijlen in de Koker’.

Thuisonderwijzer

Het is ons verlangen om te investeren in de relatie met onze kinderen. We willen een stuk van ons leven met hun delen door nauw met hun op te trekken. Daarom hebben mijn vrouw en ik ervoor gekozen om onze kinderen thuisonderwijs te geven. We merken dat dit ertoe heeft geholpen om ons als gezin dichter naar elkaar te brengen. Net als als een hecht team.

Theoloog

Het woord ‘theoloog’ komt nogal gewichtig over, maar eigenlijk is iedere christen in zekere zin iemand die op zoek is naar het kennen van God. Het is voor mij als een hobby om de Bijbel en andere boeken over het geloof te lezen en preken te beluisteren die me meer facetten van onze ondoorgrondelijke God en Zijn werken onthullen. Omdat iedereen een kind van zijn tijd is, graaf ik ook graag in de geschiedenis om te leren van medegelovigen uit een andere tijd en cultuur.

Schrijver

Je bent een schrijver wanneer je schrijft, las ik eens. Als dat een goede definitie is, dan durf ik mezelf een schrijver noemen. Op een of andere manier vind ik het makkelijker om te schrijven dan te spreken. Het is dan ook iets wat ik gewoon graag doe en waarin ik wil groeien. Vandaar ook deze blog.

Onder constructie

Het komt mogelijk vreemd over, maar ik ben nog onder constructie. Hiermee bedoel ik dat mijn kennis, wijsheid en inzichten voortdurend groeien. Soms zelfs veranderen. Hoewel ik erg mijn best doe om alles goed te overdenken en te toetsen aan de Bijbel, hebben mijn artikels maar een beperkte waarde. Dat neemt niet weg dat ik hoop dat mijn schrijven door de Heere gebruikt mag worden in mijn, en misschien ook jouw, groei naar het beeld van Jezus.

Genkster

Geboren en gedeeltelijk getogen in Genk, ben ik uiteindelijk ook in deze bruisende Belgisch Limburgse stad gaan wonen.  In een van de oude mijncités.  Het doet me geregeld terugdenken aan het verleden, maar ook uitzien naar de toekomst.

 

‘k Hoop dat dit een beetje een beeld geeft van wie ik ben.  Mocht je nog vragen hebben, wees dan zo vrij om me te contacteren.

 

Bart J. Aerts

Translate »