Wie ben ik?

Welkom in mijn online werkplaats, waar mijn passie voor Jezus Christus, kinderen, jongeren, Gods Woord en schrijven elkaar ontmoeten.

Omdat ik het zelf altijd fijn vind om wat achtergrondinfo te hebben van de schrijvers die ik lees, heb ik de tijd genomen om mezelf in enkele grote lijnen voor te stellen.

‘k Hoop dat dit een beetje een beeld geeft van wie ik ben.  Mocht je nog vragen hebben, wees dan zo vrij om me te contacteren.

Bart J. Aerts

 

Mens

Als eerst ben ik een mens die net als alle andere mensen geschapen werd naar Gods beeld. Mijn doel is dan ook die God te weerspiegelen en in dankbaarheid naar Hem te leven.

Christen

Ooit kom ik voor God te staan. Als Hij dan al mijn daden, woorden en gedachten als een film afspeelt, zou het duidelijk worden dat mijn hele leven gevuld is met zonden. God vraagt van ons om Hem lief te hebben boven alles en andere mensen lief te hebben zoals onszelf. Hierin schiet ik chronisch tekort. Mijn geweten en de woorden van Jezus in de Bijbel bevestigen dat. Bij al het goede dat ik doe, merk ik dat het kwade aanwezig is. Voor een heilige God kan ik dan ook nooit zonder schuld of rechtvaardig staan. Jezus Christus is mijn Heer en Verlosser. Door geloof in Hem mag ik nu vrij tot God gaan omdat al mijn schuld door Jezus werd betaald aan het kruis. Daar riep Hij: ‘het is volbracht.’ En ik geloof dat dit ook voor mij gold!  Daarom noem ik mezelf een christen.

Echtgenoot

In 2002 mocht ik trouwen met Ellen, de vrouw van mijn jeugd die ik met de dag meer liefheb. Het is een genot om mijn leven met haar te delen en haar lief te hebben zoals Jezus Zijn gemeente liefheeft. Zonder haar naast me zou ik onvolledig zijn en zoveel missen. Van alle mensen op aarde is zij voor mij het meest kostbaar.

Vader

Samen met Ellen ben ik gezegend met 9 kinderen: Xander, Noah, Marith, Liam, Micha, Elana, Edin, Joas en Niels.  Ze zijn elk erg bijzonder en leren me elke dag opnieuw meer over Gods liefde en geduld als Vader.  Hoe we als echtpaar doorheen de jaren zijn gevormd in ons beeld over het ontvangen van kinderen heb ik beschreven in mijn boek ‘Pijlen in de Koker’.

Student

Eigenlijk is iedere christen in zekere zin iemand die op zoek is naar het kennen van God. Het is voor mij als een hobby om de Bijbel en andere boeken over het geloof te lezen en preken te beluisteren die me meer facetten van onze ondoorgrondelijke God en Zijn werken onthullen.  Dat maakt me dan ook een student die voortdurend bijleert.

Omdat iedereen een kind van zijn tijd is, graaf ik ook graag in de geschiedenis om te leren van medegelovigen uit een andere tijd en cultuur.

Schrijver

Je bent een schrijver wanneer je schrijft, las ik eens. Als dat een goede definitie is, dan durf ik mezelf een schrijver noemen. Op een of andere manier vind ik het makkelijker om te schrijven dan te spreken. Het is dan ook iets wat ik gewoon graag doe en waarin ik wil groeien. Vandaar ook deze website.

Onder constructie

Het komt mogelijk vreemd over, maar ik ben nog onder constructie. Hiermee bedoel ik dat mijn kennis, wijsheid en inzichten voortdurend groeien. Soms zelfs veranderen. Hoewel ik erg mijn best doe om alles goed te overdenken en te toetsen aan de Bijbel, heeft hetgeen ik schrijf maar een beperkte waarde. Dat neemt niet weg dat ik hoop dat mijn schrijven door de Heere gebruikt mag worden in mijn en jouw groei naar het beeld van Jezus.

Genkster

Geboren en gedeeltelijk getogen in Genk, ben ik uiteindelijk ook in deze bruisende Belgisch Limburgse stad gaan wonen.  In een van de oude mijncités.  Het doet me geregeld terugdenken aan het verleden, maar ook uitzien naar de toekomst.

Translate »