G.O.L.D. 4 Life

God Ontdekken en Leren Dienen voor ’t leven

Muziek in de oren

door 11 januari 2010

Leestijd: 1 minuut

Muziek is een prachtig geschenk van de Heer waar we Hem dankbaar voor mogen zijn.  Toch is het ook iets waar we voorzichtig en verstandig mee moeten omgaan omdat muziek je direct of indirect beïnvloed.  Soms sta ik zelf versteld van de onzin die er in mijn hoofd leeft, onzinnige teksten die alles behalve welgevallig zijn voor mijn Schepper (en de mensen rondom mij ;o) ).  Zo heb ik gemerkt dat je de invloed van de muziek die op je wordt losgelaten niet helemaal onder controle hebt en niet mag onderschatten.  Vandaar dat ik een tijd geleden besloten heb om me zo weinig mogelijk bloot te stellen aan ‘wereldse’ muziek (voor zover ik dat in handen heb) en wanneer ik dit toch doe, hier actief en bewust mee om te gaan. 

Omdat muziek uiteindelijk toch een prachtig iets is en ik het kind niet met het badwater wou weggooien ben ik op zoek gegaan naar goede muziek die eer en glorie brengt naar mijn Schepper en mijn gedachten positief beïnvloed.  Volgende website kwam hierbij op mijn pad die ik iedereen van harte kan aanbevelen:

www.sovereigngracemusic.org

Laten we allen ervoor waken en er voor zorgen dat de woorden van onze mond en de overleggingen van ons hart Hem welgevallig mogen zijn (cf. Psalm 19:15) door de dingen die ons kunnen beïnvloeden, voor zover we dit kunnen, onder eigen controle te houden.  We mogen nooit denken dat we vrij zijn van externe invloeden of er van uitgaan dat we bestand zijn tegen deze dingen  want voor je het weet…

“wie meent te staan, zie toe, dat hij niet valle.” (1Kor.10:12)

Heb je een soortgelijke worsteling hebben (gehad)?  Dan mag je deze steeds proberen te verwoorden in een reactie op dit artikel.  Zo leren we van elkaar en beschermen we samen Zijn lichaam, de gemeente.

Soli Deo Gloria

Reacties

1 Reactie

  1. annemarie

    Fijn dat je dit aanhaalt. Wij hebben deze worsteling ook gehad. Op een gegeven moment hebben we al onze wereldse l.p’s (ja wij zijn die generatie) weg gegooid. Zelfs met de ‘christelijke’ CD’s zijn er die het Woord van God geen recht doen, zelfs daar hebben we van weg gedaan. Inderdaad moeten we de baby niet met het badwater weggooien, maar wel toetsen of de liederen gefundeerd zijn op de Waarheid en niets afdoen aan Zijn Woord en Zijn glorie. Bedankt voor het doorgeven van de website. Ook in de muziek die we luisteren moeten we Hem eer geven, het vervuilt ons denken gemakkelijk. Daarom: Soli Deo Gloria.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »