Wat wil God dat ik doe?

jan 10, 2010

Home 9 Geloofsgroei en heiliging 9 Wat wil God dat ik doe?
(Leestijd: 3 minuten)

Er is veel verwarring over Gods wil, maar daarom hoeft het geen mysterie te blijven voor jou.  Gods wil is niet verloren en moet dus niet ‘gezocht’ worden.  Het is ook geen flosh (zo’n staart die je op de draaimolen moet vangen) die sommigen vangen en anderen niet.  Er zijn verschillende goede formules en systemen om Gods wil te leren, maar het beste systeem blijft het lezen van de Bijbel en hierin te zoeken wat Hij zelf zegt over Zijn wil.

Gered worden1Tim.2:3,4
Vervuld worden v/d GeestEf. 5:17
Heiliging1Thess. 4:3
Onderdanigheid1Pet. 2:13
Bereid om te leiden1Pet. 3:14
Dankbaarheid1Thess.5:18

Deze principes lijken voor jou misschien wel mooi en goed, maar blijven te algemeen voor het oplossen van je zoektocht naar Gods wil in je leven?  Blijf je met vragen zitten zoals…  Hoe weet ik nu welke job voor mij het best is? Welke opleiding ik moet volgen?  Welke auto je mag kopen? Wat mijn taak is in het lichaam van Jezus hier op aarde? … en ontelbare andere beslissingen die je Christelijke wandel met God aangaan.

Voor al deze vragen is er nog een principe dat handelt over Gods wil en het lijkt te mooi om waar te zijn.

Volg je hart!

Als je gered bent, vervuld van de Geest, geheiligd, onderdanig, bereid om te lijden en dankbaar voor alles, mag je verder doen wat je wil!  Als je Gods Woord gehoorzaamd in de zes besproken gebieden, is God in controle over je verlangens en gedachten en is Hij aan het werk in jou!

Fil. 2:13
want God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in u werkt.”

Ps. 37:4
Verlustig u in de Here; dan zal Hij u geven de wensen van uw hart.”

(Verlustigen ~ genot, vreugde, genoegen scheppen)

Hij zal je dan de verlangens in je hart en de gedachten in je hoofd controleren en je in je verdere wandel in deze goddeloze wereld leiden (Spr. 16:9)  Maw.  Je doet vanzelf wat God wil simpelweg omdat het jouw wil is geworden.  God bewerkt je verlangens waardoor je gaat willen doen wat God wil dat je doet.

Als laatst nog even een laatste tekst die het geheel samenvoegt en compleet maakt nl.

Fil.4:6,7
“Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God.  En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.”

De zeven besproken principes staan niet los van mekaar, maar horen samen.  Voor jou alleen is dit een onmogelijke opdracht.  Gods leiding hierin is noodzakelijk.  Daarom gaan al deze principes gepaard met onophoudelijk gebed.  Gebed vanuit een nederige houding, wetende dat het allemaal van Hem afhangt.  Des te meer mogen we Hem danken dat hij ons hier niet alleen op de wereld heeft geplaatst, maar een hele schare van Christenen rondom ons, allemaal in hetzelfde bootje.  Laten we mekaar dan ook hierin steunen, niet enkel met gebed, maar ook met raad en daad.

Bron: John F. MacArthur, Jr., “Unleashing God’s Word in Your Life”, 2003

Translate »