G.O.L.D. 4 Life

God Ontdekken en Leren Dienen voor ’t leven

De Waarheid compromitteren?

door jan 7, 2009

Heb jij ook van die dagen dat je beslissingen moet nemen en dat je ofwel staat op de principes uit Gods Woord, ofwel toegevingen moet doen? En vaak kosten de toegevingen de minste moeite. Maar o wee als je de Bijbelse principes wilt naleven, dan kan het soms zo’n pak moeilijker worden…

Heb jij ook van die momenten? Denk dan aan deze observatie:

“Jezus Christus veranderde water in wijn,
Hij deed nooit water bij de wijn.”

Wanneer het komt op kiezen tussen staan voor de principes van Gods Woord, of ze compromitteren, dan is er voor de christen eigenlijk geen keuze. We horen steeds te staan op de principes van Gods Woord, ongeacht de kostprijs.

Christus zelf aan het woord

In het boek Openbaring vinden we brieven die onze Heer schrijft aan verschillende gemeenten en hun leden. Dit is enorm leerrijk voor ons want wat Christus verwacht van Zijn volgelingen van de eerste eeuwen verwacht Hij ook van Zijn volgelingen in de latere eeuwen. Wij dus.

Aan de gemeente te Smyrna schreef Hij:

“Wees trouw tot in de dood,
en Ik zal u geven de kroon van het leven.”
Openbaring 2:10

Wees trouw tot wanneer? Wanneer? De wat? De dood.
Wees trouw aan Christus en Zijn Woord, ook wanneer je verleid wordt tot compromissen.

En aan de gemeente te Thyatira schreef Hij onder andere:

“Houd vast aan wat u hebt totdat Ik kom.”
Openbaring 2:25

Houd wat? Houd vast. Aan wat? Aan wat u hebt. En wat had deze gemeente?
Dat lezen we in vers 19: hun werken, hun liefde, hun geloof, hun dienstbetoon en hun volharding. Houd vast aan uw geloof en de uitwerking van haar leer in uw leven. Volhard hierin. Doe op dit vlak geen water bij de wijn.

De gemeente Filadelfia kreeg te horen:

“Ik ken uw werken. Zie, Ik heb voor uw ogen een deur geopend en niemand kan die sluiten, want u hebt weinig kracht en toch hebt u Mijn Woord bewaard en Mijn Naam niet verloochend.

Omdat u Mijn Woord om te volharden bewaard hebt, zal Ik u ook bewaren voor het uur van de verzoeking. Zie, Ik kom spoedig. Houd vast wat u hebt, opdat niemand uw kroon zal wegnemen.”
Openbaring 3:8,10-11

Wat hadden deze christen gedaan waarvoor Christus hen beloonde? Zijn Woord wat? Bewat? Bewaard. Ze hadden het Woord van Christus bewaard, niet verwaterd. Hun levenswandel was doordenkt van het Woord van Christus.

En wat beveelt Christus hen te doen? Houd wat? Los? Nope, houd vast!

Bijbelse principes: Soms loslaten of altijd vasthouden?

Geliefde broeder of zuster, wanneer je dus in een situatie bent waarin je kan kiezen tussen “het eventjes loslaten van de Bijbelse principes” of het vasthouden aan deze principes, houd vast!

Laat het niet eventjes los, no compromise, geen water bij de wijn. Betaal de kostprijs van spot, vernedering, onbegrip, vijandigheid, financieel, relationeel of materieel verlies, risico, … Er ligt een kroon voor u klaar die Christus zelf u zal schenken.

Wees bemoedigd, mijn vriend(in), en maak Christus ook de Heer over uw beslissingen.

Moge de Heer u zegenen in gehoorzaamheid aan Hem.

Reacties

2 Reacties

  1. Jaq

    Thanx….dit had ik echt even nodig om te lezen!

    Antwoord
  2. marianne herteleer

    Ja, vandaag kon ik kiezen tussen een toegeving of staan op Gods Woord. Tijdens mijn les PR-technieken in 7 Public Relations werd ik geconfronteerd met vragen zoals: ‘hoe ziet de toekomst van de sector er uit? gaan we nog werk vinden? hoe ziet u de toekomst? denkt u dat de financi

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »