Muziek is een prachtig geschenk van de Heer waar we Hem dankbaar voor mogen zijn.  Toch is het ook iets waar we voorzichtig en verstandig mee moeten omgaan omdat muziek je direct of indirect beïnvloed.  Soms sta ik zelf versteld van de onzin die er in mijn hoofd leeft, onzinnige teksten die alles behalve welgevallig zijn voor mijn Schepper (en de mensen rondom mij ;o) ).  Zo heb ik gemerkt dat je de invloed van de muziek die op je wordt losgelaten niet helemaal onder controle hebt en niet mag onderschatten.  Vandaar dat ik een tijd geleden besloten heb om me zo weinig mogelijk bloot te stellen aan ‘wereldse’ muziek (voor zover ik dat in handen heb) en wanneer ik dit toch doe, hier actief en bewust mee om te gaan. 

Omdat muziek uiteindelijk toch een prachtig iets is en ik het kind niet met het badwater wou weggooien ben ik op zoek gegaan naar goede muziek die eer en glorie brengt naar mijn Schepper en mijn gedachten positief beïnvloed.  Volgende website kwam hierbij op mijn pad die ik iedereen van harte kan aanbevelen:

www.sovereigngracemusic.org

Laten we allen ervoor waken en er voor zorgen dat de woorden van onze mond en de overleggingen van ons hart Hem welgevallig mogen zijn (cf. Psalm 19:15) door de dingen die ons kunnen beïnvloeden, voor zover we dit kunnen, onder eigen controle te houden.  We mogen nooit denken dat we vrij zijn van externe invloeden of er van uitgaan dat we bestand zijn tegen deze dingen  want voor je het weet…

“wie meent te staan, zie toe, dat hij niet valle.” (1Kor.10:12)

Heb je een soortgelijke worsteling hebben (gehad)?  Dan mag je deze steeds proberen te verwoorden in een reactie op dit artikel.  Zo leren we van elkaar en beschermen we samen Zijn lichaam, de gemeente.

Soli Deo Gloria